Ord Sökes v.12

Nåjaa let's do this!

Ge mig ord i kommentarerna så kommer jag på fredagen att välja X antal och skriva in dem i en liten text som ni får läsa nästa söndag.

GO!
22.03.2010 kl. 12:32

Skriva

Nu skall jag ta och öppna min NaNo igen och kolla på den i brist på annan syssla. Sitter ensam hemma igen och det är ganska skönt att bara lyssna på musik och skriva.

Produktivt.
16.03.2010 kl. 13:33

Lite trögt

Lite trögt går det på skrivfronten för tillfället och det är en massa annat pågång i livet. Men jag försöker tappert få lite skrivet ibland. Nu öppnade jag faktiskt min NaNo och skall väl skriva lite på den. För att få något vettigt gjort.

Jag skall lägga upp en ord sökes nästa måndag. Förlåt att den blivit bort.
12.03.2010 kl. 23:55

Uppdatering

Ni kanske märkte att jag aldrig la upp en Ord Sökes den här veckan. Orsaken är den att jag har så mycket annat att jag bara inte hinner skriva en. Nästa vecka kommer jag nog troligen att sätta upp en igen som vanligt.

Jag har faktiskt påbörjat ett nytt skrivprojekt tillsammans med en kompis och vi satt uppe ett par timmar i natt och planerade. Det skall bli riktigt roligt att börja skriva på det.

Annars så har jag såklart NaNo-novellen jag håller på med.

Jag skriver nog fast jag inte uppdaterar bloggen. ;)

Ha det bra!
25.02.2010 kl. 14:54

Text: Maximilian (v.7)

Det är nästan så att jag inte vill lägga ut detta, men...äh. Låt gå. Jätte kort och random. Skriven på typ 5 min. Och namnet tog jag från Linn.

Ord använda från inlägget: Mamma, kille, glass, varg (Tack Sabina och diZi)


”Mamma?” viskade Maximilian när jag lade ner honom i hans säng när klockan var alldeles för mycket. Den lilla killen gäspade ofrivilligt till och jag log svagt åt honom.
 
"Ja, älskling?” frågade jag när jag lade täcket över honom.

”Kan vi gå och köpa glass imorgon?” Maximilians ögon såg bedjande på mig och jag kunde inte motstå hans stora blåa ögon.

”Klart vi kan”, svarade jag och pussade honom på pannan, ”Men då skall du sova snällt hela natten.”

Det var lätt att se hur glad Maximilian blev när han hörde mitt svar. Hans ögon började lysa och hans leende bredde sig från ena örat till det andra.

”Jag lovar”, sa killen och stängde ögonen.

”God Natt”, viskade jag tyst och gick ut ur rummet. När jag skulle stänga dörren såg jag hur Maximilian tog sin varg och kramade om den. Klart det, inte skulle han få sömn utan den.

 

22.02.2010 kl. 20:54

Ord Sökes v.7

Skriv ord i kommentarerna så väljer jag ut X antal och skriver en liten text med de orden. :)

Fredagen är sista dagen!
15.02.2010 kl. 22:37

Skriva: NaNo-berättelsen

Ord Sökes från förra veckan får tyvärr bli ogjord. Öppnade min NaNo berättelse igår och fick lust att börja skriva på den, så det tänker jag koncentrera mig på nu faktiskt.

Just nu har jag fått ihop 30 184 ord, vilket är lite mer än det jag hade.

Dessutom funderar jag på att skriva om den i jag-form. Att skriva om 56 sidor i word kommer att ta tid.


”Miss Morgenstern. Nästa gång ni stiger in i mitt klassrum vill jag att ni har skoluniformen på er.” meddelade Gamla Gubben när han satte sig ner bakom bordet som befann sig framför den stora gröna tavlan.

”Så att jag passar bättre in bland dessa hjärnlösa aporna. Jag tror inte det.” Alexandra lutade tillbaka i stolen och lade ena benet över det andra.


Efternamnet Morgenstern är lånat av en mycket god vän.
15.02.2010 kl. 10:59

Ord Sökes v.6

Igen söker jag ord. Varsågoda och skriv ord åt mig nedan i kommentarerna! Inga begränsningar!

GO!
08.02.2010 kl. 17:17

Text: Kanelbullen (v.5)

Ord som jag använde från inlägget: Kanel och mark (Tack, diZi och Sarah!)

Detta är kanske nästan en fortsättning på den här.


Kanelbullen i min hand doftade kanel och marken var hård under min lilla bak där jag satt på gräsmattan.  Jag stirrade uttryckslöst framför mig på människorna som skyndade ut ur skolbyggnaden som om de alla hade eld i baken.  Att alla alltid hade så otroligt bråttom överallt. Det var som om de skulle gå sönder om de stannade en stund.

 

Jag log svagt för mig själv och tog en tugga av den doftande kanelbullen i min hand.  Hälsosam middag definitivt. Vilken tur att jag inte längre bodde hemma och att min mor inte såg hur dåligt jag egentligen åt. Hon skulle verkligen inte bli hemskt glad. Men jag orkade inte bry mig för tillfället. Jag var hungrig och sugen på kanelbulle.

”Hej, älskling”, sa en röst bakom mig och jag vände snabbt på huvudet även om jag redan utan att se visste vem det var.  ”Jag trodde att jag lärt dig att äta bättre mat. Det där är inte bra för dina tänder.”

Jag flinade och svalde ner kanelbiten jag hade i munnen. Såklart att han skulle dyka upp just när jag satt och åt ohälsosamt.

”Jag var hungrig och du skrev att du skulle bli lite sen”, svarade jag och viftade sakta på bullen i min hand.

Han satte sig ner bredvid mig på den hårda marken och skakade sakta på huvudet. ”Du skulle ändå ha kunnat ta något mer hälsosamt.”

Jag suckade. Det här var det man fick när man hade en tändläkare till pojkvän. Jag la bort kanelbullen på min väska och vände mig till honom igen.  Jag hade fortfarande svårt att tro att han faktiskt var min. Han var så vacker.

Men han var min. Påriktigt.

07.02.2010 kl. 18:22

Använda alla ord som ges...

Förslag

05 februari 2010, @ 17:54
Kunde du inte använda alla ord som ges? Det är ju en större utmaning! :-)


Det är ingen dålig idé i sig, men för tillfället vill jag inte göra det svårare för mig själv. Hela idéen med dessa små texter är ju att få mig att tvingas skriva något eftersom jag inte gjort det på länge. Sen November ungefär. Jag har fastnat lite när det kommer till skrivandet och är lite rädd att ifall jag gör det ännu svårare så kommer jag att låsa mig helt.

KANSKE jag kan i framtiden börja baka in fler ord, men nu så tänker jag nog hålla mig till x antal och inte alla.

Jag hoppas att det är okej.
06.02.2010 kl. 13:23

Ord Sökes v. 5

Jag tror att ni alla nu börjar veta vad detta går ut på så jag kanske inte ens behöver skriva reglerna längre. Haha.

Kasta ord åt mig varifrån jag sedan plockar ut X antal som jag bakar in i en text, som publiceras i den här bloggen nästa söndag.

Ni har tid på er tills nästa fredag!

GO!
01.02.2010 kl. 18:33

Text: Hos tandläkaren (v.4)

TACK allihopa för de fina orden!

Ord jag använde från inlägget: Cosmopolitanhunk, tandläkarstol och potatismos


Sara blinkade till när hon steg in i rummet och mötte tandläkarens blick. Hon hade verkligen inte väntat sig att få se en sådan vacker syn framför sig. Tandläkare brukade vara medelålders män och kvinnor, men mannen framför henne var allt annat. Han var vacker. Det fanns verkligen inget bättre ord att förklara synen framför hennes ögon. Han var en sådan man mötte i kärleksnoveller eller tidningar. En riktig Cosmopolitanhunk.

 

”Varsågod och sätt ner dig så börjar vi”, sa hunken och gjorde en gest mot tandläkarstolen bredvid honom. Sara vaknade upp ur sina tankar och gick långsamt fram till stolen medan hennes hjärna långsamt förvandlades till potatismos. Snyggingen framför henne skulle peta med fingrarna i hennes lilla mun. Hon var säker på att hon dött och hamnat i himlen under bilresan. Hur annars kunde hon ha en snygging som tandläkare? Eller så drömde hon fortfarande i sin säng, om det var så ville hon aldrig vakna upp. Hon skulle glatt fortsätta drömma i all evighet.

Hon satte sig i tandläkarstolen och kände hur ryggstödet sakta sänktes ner så att hon hamnade i liggande ställning i stolen.  Hunken lutade sig över henne, nu med ett par glasögon som liknade solglasögon i händerna. Han lade dem över hennes ögon och hon kände hur hans fingrar rörde vid hennes kind och hur det hettade till. Hon var helt säker på att hennes kinder nu var klarröda och att han såg det.

Sara såg upp på honom och tycktes få syn på ett litet flin på hans läppar fören han försvann ur hennes synfält. Hade han verkligen flinat åt hennes röda kinder?

01.02.2010 kl. 13:50

LäsTips: Jag är den du aldrig ser.

Ni får nog vänta med att få lillatexten tills imorgon men för att inte lämna er helt utan någonting så tänkte jag tipsa om en av mina favoritberättelser.

Jag är den du aldrig ser som oftast kallas JÄDDAS av de som läser och älskar.

JÄDDAS skrivs av Emy och Emilie två otroligt duktiga skrivare. Båda är medlemmar i VPFPH (vilket kanske inte säger så mycket åt någon, men ändå).

Såhär står det på hemsidan:

Och ingen kommer att komma till ditt försvar säger:
     Jag vet att du sitter där alldeles ensam. Jag vet att du sitter där och väntar på en ursäkt från min sida, eller iaf något som skulle få mig på fall och bevisa att du haft rätt hela tiden. Sitter du och njuter nu eller? Jag menar, fan Basse! Jag trodde inte det om dig bara, jag trodde inte du var sån.

When broken is easily fixed… säger:
     Vad tror du att du vet om mig egentligen?

Och ingen kommer att komma till ditt försvar säger:
     ingenting.  Jag vet inte ett skit om dig.

Maximilian och Bastian bor i varsin del av Stockholm, Max i Solna och Basse på Östermalm, men de hade lika gärna kunnat leva i två olika världar. Som om inte Stockholm vore litet nog, går de på samma skola. Max är kär i Bastian Reenstierna, snyggaste killen på skolan. Bastian i sin tur ser ner på såna som Max, estetjävlar.

Av en slump börjar de prata med varandra på MSN, utan att ha någon aning om vem den andre är. Det som från början var resultatet av en blöt kväll, en felskrivning i en mailadress, utvecklas snabbt till något mycket mer. Det är ju så enkelt att berätta vad man känner, hur man känner, när man aldrig kommer träffa personen på andra sidan skärmen. Men världen är inte så himla stor, och när mobilnummer och klasstillhörighet går från bokstäver till ettor och nollor och tillbaka igen, dröjer det inte länge förrän deras relation utvecklats till något mer än förtroendesnack på MSN…

 

 

Bara ni inte har något emot killexkille så lönar det sig verkligen att läsa igenom den där. Den är jättebra skriven och så otroligt bra på alla sätt! Jag älskar den verkligen med hela mitt hjärta!

Finns även som bloggversion.
31.01.2010 kl. 17:47

Ord Sökes v.4

Samma idé som förra veckan.

Kasta ord åt mig varifrån jag sen plockar X antal som jag bakar in i en liten text som ni kommer att kunna läsa nästa söndag.

GO!
25.01.2010 kl. 16:45

Text: Det mjuka (v.3)

Tack allihopa för de fina orden! Snart kommer nya ordinlägget.

Ord jag använde från inlägget: begonia, kattmynta, körsbärsträd, taxi

Klösträdet doftade kattmynta när jag sakta tassade förbi mot den öppna dörren som ledde till den soliga trädgården. Snabbt hoppade jag ner för det lilla trappsteget och landade mjukt i det gröna gräset som kändes varm under mina mjuka tassar. Jag sträckte på mig medan jag hörde en taxi köra förbi ute på gatan bakom den höga blomhäcken. Solen lyste högt på himlen och värmde skönt på min mörka päls. Jag kände doften från begoniorna som stod i det öppna fönstret blandat med doften av maten som matte lagade på spisen. Jag tassade långsamt under körsbärsträdets skugga, lade mig ner i gräset och stängde ögonen. Nu skulle jag bara njuta av det varma vädret och ha det skönt. Ibland kände jag mig ganska lyckligt lottad över det att jag blev född som katt.
25.01.2010 kl. 13:30

Senaste kommentarer

23.11, 11:36NaNoWriMo dag 9 av fagerdam.ratata.fi
02.11, 14:53NaNoWriMo dag 1 av emzi
02.11, 13:00NaNoWriMo dag 1 av Diktpool
20.09, 23:00Ord Sökes vecka 37 av Diktpool
08.11, 10:21Day 6 av Nora